VoltAir söker Styr- och Reglertekniker till Teknisk support

2021-06-10

Vi stärker nu upp Teknisk Support med en Styr- och Reglertekniker. Tjänstens placeringsort är antingen i Torsby eller Nyland.

VoltAir System utvecklar, producerar, marknadsför och säljer luftbehandlingsaggregat till den nordiska fastighetsmarknaden. Med livscykelkostnad (LCC) som främsta ledord anpassas enskilda produkter och paketlösningar till varje specifikt projekt. Den för marknaden unika produktportföljen möjliggör positiv påverkan för totalekonomin på flera sätt. VoltAir System?s koncept att fabriksmontera, leverera i moduler och platsmontera allt från mindre enhetsaggregat till stora centrala aggregat, möjliggör maximalt utnyttjande av ytor i byggnader. Huvudkontoret är beläget i Växjö där centrala funktioner är lokaliserade. Försäljningskontor finns i Stockholm, Göteborg, Avesta, och Nyland. VoltAir System har två produktionsenheter varav den ena finns i Torsby och den andra i Nyland. I produktionsenheterna finns produktutveckling, produktion och teknisk support.

VoltAir AB ingår i Volution-koncernen som är verksam i Europa och med huvudkontor i UK. Gruppen består av ett flertal företag som främst arbetar inom ventilation och verksamheten är uppdelad i regioner. I nordiska divisionen ingår förutom Voltair även Fresh, Pax, Klimatfabriken, Pamon och Air Connection.
Vi är nu inne i en expansiv fas och förväntas växa ännu mer framöver.

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad styr- och reglertekniker hos Voltair ingår du i avdelningen -Teknisk Support. Avdelningens arbetsuppgifter är att ta fram tekniska underlag till projekt och objekt, bistå med teknisk support både externt mot kunder och konsulter, och internt inom bolaget. I den här tjänsten ligger fokusområdet främst inom styr- och regler, men det kommer även att beröra andra tekniska underlag för våra produkter.
Som styrsystem till våra produkter använder vi främst SIEMENS som system, men andra system som till exempel Regin och Ouman förekommer också. Dina arbetsuppgifter som Styr- och reglertekniker innebär bland annat:

- Framställning av styrunderlag till luftbehandlingsaggregat i form av krets- och förbindningsscheman
- Styrunderlag till kundanpassade luftbehandlingsaggregat
- Inköpsunderlag till styrrelaterat material
- Driftkort och beskrivningstexter till luftbehandlingsaggregat, både standardiserade och kundanpassade.
- Teknisk support på framförallt styrrelaterade frågor på våra produkter.
- Framställning av tekniska underlag i form av batterikörningar, värmeväxlarkörningar och övrigt underlag som kan komma att ingå i våra produkter.

Kvalifikationer
Vi söker dig med stort teknikintresse och driv, och som gillar utmaningar. Som sökande har du i grunden en teknisk utbildning, gärna med inriktning -Styr och reglerteknik inom ventilationssystem och värme, elteknik, samt dokumenterad erfarenhet inom luftbehandling.
Du har kompetens inom el-, styr- och reglerteknik och har god förståelse för systemkunskap inom ventilation som helhet, samt kunskaper inom Modbus. Styr- och kabelunderlag görs i Cad-programmet Elprocad, vilket är meriterande att behärska. Det är också meriterande med erfarenhet från arbete på byggarbetsplats, OVK-besiktningar samt injustering. Då tjänsten kan innebära resor, så är körkort (B) ett krav.

Personliga egenskaper.
Vi söker dig som är serviceinriktad, förtroendeingivande och har en analytisk förmåga vid felsökning. Som person är du ansvarsfull, ordningsam, strukturerad och följer upp dina åtaganden. Tidigare vana av affärssystem, gärna av programvaran Monitor, är meriterande.
Vi lägger stor vikt på den sökandes personlighet.

Språkkunskaper
Svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett kreativt och omväxlande arbete inom ventilationsbranschen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med fast månadslön.

Varaktighet
Tillsvidareanställning på heltid med placering i antingen Torsby eller Nyland.

Vill du veta mer?
Har du frågor får du gärna kontakta rekryterande chef Jonas Hallesson via telefon 076-764 20 33. Eller HR Martin Åkerman via telefon 0470 70 77 01.

Välkommen med din ansökan och CV som du skickar via e-post till hr@volutiongroup.se .Vi arbetar med löpande urval och ser därför gärna att du skickar oss din ansökan snarast möjligt, dock senast 2021-07-04